Sunday, 15 June 2014

Attack on Titan, Original Soundtrack: Bauklötze lyrics

Sebagai die-hard fans of Attack on Titan, aku memang dengar OST dia dari A-Z hokay! Sebab lagu-lagunya memang best gilaa wa cakap lu. Terutama sekali lagu Bauklötze nih, feel tuh bah.. seolah aku berada di dunia Anime, sertai Scouting Legion dan perangi Titans durjana, dan bolehlah aku berganding bahu bersama Mikasa dan Ymir(tapi Ymir..why-lah kau).. yes,they've always been my crush since I saw(terutama Ymir) Ymir's perfect smile on Deviant sites. Omg!! If its real, I'll do anything to win her heartohh(slang Jepun) how lucky Krista is!! Siapa2 kamu yang pernah layan anime ni, mesti tahu lagu ni especially part "Ist das der Zerstörer oder der Schöpfer?" tuh, paling epic and awesome. Serius aku cakap, rugi siapa nda layan anime nih! alaaa, tukar-tukar taste bah, jangan mahu jiwang saja :P. Hahahahaha

Bauklötze


GERMAN:

Es ist wie das Spiel mit Bauklötzen
Ich mauere mit Steinen vorsichtig
Es ist wie das Spiel mit Bauklötzen
Ich sehe meinen leeren Baukasten an

Du brichst meine Mauer arglos mit schmutzigen Händen

An jenem Tag war es ein sehr feuriges Abendrot
Ich versteckte die Bauklötze vor dir
traurige Erinnerung an meine Kindheit

Ist das der Zerstörer oder der Schöpfer?
Mit der Glut des Hasses schwenken wir die Schwerter
Ist das unser Schicksal oder unser Wille?
Wir werden kämpfen, bis dieser heiße Wind unsere Flügel nimmt

Es ist wie das Spiel mit Bauklötzen
Ich mauere mit Steinen vorsichtig
Es ist wie das Spiel mit Bauklötzen
Ich sehe meinen leeren Baukasten an

Du brichst meine Mauer arglos mit schmutzigen Händen

Ich tue nichts in den Baukasten
Ich will nichts verlieren
Ich versteckte die Bauklötze vor dir
Ich mauere wieder mit Steinen vorsichtig

ENGLISH TRANSLATES:

It is like the game with toy blocks
I am carefully building with bricks
It is like the game with toy blocks
I take a look at my empty box of bricks

You break down my wall suddenly with dirty hands

On that day it was an ardently crimson sunset
I hid the bricks from you
Sad memory of my childhood

Is that the destroyer or the creator?
With the blaze of hatred we wield the swords
Is that our fate or our will?
We will fight until this hot wind takes our wings

It is like the game with toy blocks
I am carefully building with bricks
It is like the game with toy blocks
I take a look at my empty box of bricks

You break down my wall unsuspectingly with dirty hands

I put nothing into the box of bricks
I do not want to lose anything
I hid the toy blocks from you
I am once again carefully building with bricks


'Hi, I am pervert-chan' - Ymir-sama


Info lagu: Dinyanyikan oleh Mika Kobayashi, oleh kerana singer dia orang Jepun, maka sebutan pada lirik Bauklötze nih tidak jelas tapi aku prefer yang ini sebab her voice fits so perfectly in the song(intonations), manakala, aku suka juga cover PaperBlossoms she is originally from German, sebutan jelas dan kool high note 0_o , tapi aku terlebih suka lagi pada cover yang dibuat oleh Akano biarpun dia buat Acapella, comel gilaa suara tu jeles I, cuma dia buat pendek ja tak sampai habis..

status: setia menanti Season 2 Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)

2 comments:

  1. mak ai..xpernah layan cerita ni..niesa bkn kaki movie/filem/drama..tgk bila rasa nk tgk je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. okok kita fhm ! aha. tp niese ini anime bkn movie, tp klu jadi movie alangkah best-nya. kehkehkeh

      Delete