Tuesday, 1 July 2014

Disebalik trend Ulzzang

The word ulzzang, literally "best face", is derived from the words eolgul (얼굴) meaning "face"; and jjang () a slang term meaning "best". The term is often used by netizens for contests competing for the title of ulzzang, but it has since developed into a subculture or style, rather than a competition event.-Mr.Wiki-



❀ ✿how cute you are






freaking kyeoptaaa!!





Dah puas tengok gadis-gadis comel diatas??? Aww... so sweet gilaa lar..


 google lagi google lagi google lagi ...............


Then I found these :B :B :B












cheeka-cheeka booom














Owhhh... betapa aku percaya kecomelan gadis-gadis ulzzang selama ini, patut lah wajah comel nih macam unrealistik dan abnormal(dalam makna yang baik) rupanya PHOTOSHOP !! agagaga... but who the fishing cares???! selagi diorang takda masalah dengan aku, aku tetap suka Ulzzang. 

status: dan tanpa PS pun mereka masih comel... 

30 comments:

  1. ulzzang tu apa?huhuhu..sorry2 abang2 ni xpandai hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, ulzzang ni korean fashion&mekap yg terkenal dikalangan remaja xkira boys@girl

      Delete
  2. comelnya gadis korea ni...

    ReplyDelete
  3. walking here + follow.. please followback if u want thx ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mstila I follow, I pn minat anime :B ngehngeh

      Delete
    2. heheh, terima kasihh :D, Kalau sudi kunjung blog ni jugak ya ;) http://chiaki-tachikawa.blogspot.com/

      Delete
  4. wah, memang peminat kpop ba fina ni kan..bagus juga tengok blog ni..macam2 crita pasal kpop ada..best2...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak, boleh lah.. suka kpop n trend uzzlang diorang. Menarik biarpun di PSed itu gmbr. Haha. Thanks kak . ♡♡ ^-^

      Delete
  5. Hello! I was about to comment in kak Maria's blog when i saw Chorong. Oh, awak minat Chorong apink gak ya? Hehe, saye suka gila kat dia. Selamat berkenalan!

    rasabagus.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Izzah.. yeke?? Samalah, sy mmg minat sgt kt Chorong,tgk nih siap guna pic dia sbg DP lgi. Hehe.. okok, nnt I follow u k ^-^ . Thanks Izzah♡

      Delete
  6. korean mmg comey2x blaka...hehe

    ReplyDelete
  7. N baru baca pasal Ulzzang ni kat newspaper.. urmm macam-macam dah sekarang.. tapi pics kat atas really cute.. yang kurang cantik pun boleh cantik.. good

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. skg dah banyak apps/software blh bt org jadi cantik.. teknologi skg bkn main-main dah kan?! hehehe

      Delete
  8. Replies
    1. hehe, dun worry you, majoriti lawa x natural. ahak, kulit sajalah dorg menang :B

      Delete
  9. oh owww baru tahu. hehehe. suka tengok before and after. kat mata memang memainkan peranan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saa, contact lens tuh senjata besar diorg. tp mmg cantik yg after tu kan? heehe

      Delete
  10. muka sizuka guna application perfect 365 pun jadi cam artis korea :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... xyah semua collagen2 tuh kan. ^-^

      Delete
  11. Olá, Seu blog é muito lindo, fotos ótimas Parabéns.



    ReplyDelete
  12. krungkrung suka baca blog awak best !
    sebab krungkrung pon minat kpop !
    heeheehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx krung2x ..hehe, xda best mana pn, biasa aja, samala, sy pn minat Kpop, lbh2 EXO. salam kenal :))

      Delete
  13. hye fina...
    thanks sudi singgah blog sy n comment...
    wahhh... sy mmg xamik tau sgt psl culture k-pop nie.. takat tgk k-drama je.. hehehe...
    perghhh photoshop rupenye ye... ptt la muke cam barbie...huhu~

    ReplyDelete
  14. dorg ni sangat cantik dan comel..tp tu lah kan..plastik..hukhuk..tp xpe..tetap cantik..

    ReplyDelete