Monday, 25 August 2014

7 Things about Fina Lotus -- Versatile Blogger Award



Sebelum itu, thanks to AmyJ kerna sudi tag kan saya VBA nih, seriuslah pertama kali dapat macam nih, dulukan, saya tertunggu2 adakah blogger yang sudi tag saya masa Liebster Awards hari itu, tapi tiada pun yang tag T_T ... sampai hati kamu semua!! Kah!
________________________________________________________________________________

Wahh.. macam Miley Cyrus pula nk berSeven-Seven things, ahaha.. tp Miley bagi 14 perkara ttg her ex ,7 utk keburukan dan 7 lagi utk kelebihan boy dia. hah! Now saya punya turn pulak, tapi dibawah 14 lah.. limit 7 aja, nanti kalau banyak konfem orang nyampah baca, takpa lah juga kalau I neh retisszz kan (argh, xda maknanya semua itu!!!)

1. Anak bongsu
saya paling last dalam keluarga, ada kakak ada abang, jumlah secret tapi sikit.. yang pasti tak punya adik.. anak buah sikit, ada nenek tunggal. anak manja?? being a spoiled child isnt my style laa. Huh!

2. Can't pronounce "R" properly...
Ini bukan my biggest secret yah, ramai orang dah perasan cuma ada yang diam2 buat tidak tahu ada juga yang senyum2 pastu bisik2. Siott! T_T , yesss.. i ta pandai sebut R dengan lurus.. tapi bukan tidak pandai langsung, Bunyi R itu ada tp 'rrrrr' dihujung tuh x kesampaian. So, kalau kita MIRL(meet in real life) janganlah kutuk i bila ada slang2 loghat orang puteh.. bukan hendak berlagak tapi juz cover-up, malu sehh! :B (sampai skg masih practice sebut huruf R, omg!)

3. Rawak
Pelayan: Makan apa?
Fina: Ada mee basah?
Pelayan: Ada..
Fina: Mee basah ayam, ada?
Pelayan: Semua ada dik... Mee basah seafood, mee basah daging, mee basah special, bla bla (panjang lebar dia terangkan)
Fina: Oklah.. bagi Gado-Gado satu...

Jauh langit dari bumi.. pelayan tuh senyum2 tahan ketawa mungkin dia ingat saya nih gilaa, sebab motif tanya mee basah untuk dapatkan gado-gado sangat2 tak masuk akal. I am such a random person you know! Kah!

4. Lawak Basi/Kurang lucu
Bila I buat lawak orang pertama yang paling menyampah is my abang. saya dan dia dari dulu 'musuh ketat'. sebenarnya, lawak yang I buat tuh lucu juga(bole la 50-50) tapi dia cakap 'annoying', oh no no.. please, ini bukan annoyz, ini kes untuk menghiburkan orang sekeliling bila semua buat muka ketat. Mungkin ini kes jealous sebab mostly orang yang tengok saya buat lawak mesti ketawa.. keh!

5. Suka menyendiri
I prefer being alone(faktor usia), tapi dalam diam2 saya rindu diri saya yang 'lama', time zaman sekolah, ada kenangan selalu rebut dengan abang tengok tv, I mahu tengok CSI, dia nak tengok kartun.. banyak scene mengerikan bila kami berebut untuk tengok tv. Tapi sekarang, no more scaryscenes.. sebab sudah lama  tak menonton tv, so....

Nahh nain, this tv 50inch is yours!


6. Bakal jutawan
Heh! Jangan pandang I sebelah mata kerna I seorang perempuan.. saya bakal Jutawan woiiiii!!! I nih bakal dapat projek juta-juta hujung tahun nih, bakal ada banglow besauu yah! so be nice to me kay kalau nak Iphone dan Lamborghini. Huh!

7. Still single
Alamak! Ini bukan sesi promosi diri.. Dah nama "things about me" kan? Yup. saya single, belum pernah berpunya. Serius! Tak sia-sia I kecewa masa sekolah bila abang senior rejek my 'cinta suci' thru surat dulu. So, hingga sekarang x pernah ada, lagipun passion mahu ada bf tuh dah berlalu, sekarang saya lebih kepada kawan-kawan dan persahabatan. Kapel2 apa semua nih sudah tidak minat. So, I love my single-life :) Alalalaaaa..

okok, I Love You Kucing! 

________________________________________________________________________________

Fuhh.. panjang juga perkara yang ditaip nih, so, yah.. itu saja a things about me. Sebenarnya banyak, tapi tamao lah banyak2, kang gue merapu tak sudah-sudah korang juga yang menderita p baca entri nih. Heuheuheu! So, lepas I buat nih, kena tag 15 blogger lainkan?  What? 15 saja?? sikit nya larr.. dah lah limit 7 perkara jak, meh I tag semua blogger yang baca entri nih, kalau kamu tidak keberatan lah nak buat... heheehe! alamak, dah menyalahi undang-undang nih, tapi x mengapa quote orang putih bilang... :P :P :B :B

sometimes we need to break the rules

status: ehem, saya sudah bagitahu kan yang saya nih suka buat lawak, biarpun ta berapa nak lawak.. yang no 6 tuh sebenarnya bayangan untuk "kuat berangan" . mari tunjuk diri siapa yang ingat saya serius buat no.6 tuh. Kah!! 

20 comments:

  1. hihi, tak boleh gelak kuat, kang anak mama jaga... senyum kambing je baca entri ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhek, senyum dalam iman je la :P . hihi

      Delete
  2. saya pun x blh pronounce R properly.. dulu time sekolah selalu kena bahan, padahal ramai je org yg x blh nk sebut R dgn betul kan.. Even S pun ramai je xleh sebut bebetol. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes ada juga geng saya :D .. betul2x. yang S tuh pun ramai ja x leh sebut btl2, ada seorg kazen sy x properly sbt tp comel juga dgr hehehe

      Delete
  3. Hahahhaa akak pun tag kamu kat sini
    http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2014/08/7-things-about-nurul-hidayah-nhj.html
    Ok bila tengok semula , kita sama darisegi number 1,5,6,7 .. hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaweyhh.. byk sama arr kita ^_^ , okok, nnt ada masa saya buat yg baru ..hehe . tq so much sbb sudi tag ;') *terharu*

      Delete
  4. thanks buat entry ni. ^^,

    hahaha, yang part random tu x boleh belah. nasib baiklah pelayan tu melayan je. kalau tak. haha...

    saya x boleh menyendiri. kalau x, saya jadi awkward. ada masanya memang nak private time but mostly, memang saya kena lepak dengan sesiapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome, and thanks back to you :P sbb sudi tag.. kekeke~

      part tuh, nasib bek pelayan lelaki, sporting sikit, kalau girl abis I kena jeling.. haha..

      ok,ok, saya fam, sbb kakak sy pun takleh menyendiri sbb fobia pd kesunyian ^^

      Delete
  5. jealous woa tengok orang tak leh pronounce R dgn betul... sbb nampak comel bila try sebut huruf tuh ahahaha...

    lawak part gado-gado tuh Fina chan :3 ahahaha...

    me me me.. minat CSI gak tapi lama tak tgok TT^TT tv dah tinggal lama dah :'( (kadang2 ja tengok) salahkan internet hehe..

    fuyohhh.. jutawan dalam diam nih... :) (baik-baik dgn Fina chan) :3 kekeke...
    ada niaga ape2 ke? :D

    single tadelah stress nak pikir ape2 kan.. jeles sini sana.. tapi karang bila dah tue2 orang cakap.. stress pikir bila nak coupling2 pula :3 hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. woahh..Hikary kenapa nak jeles?? seksa taw asyik cover2 ja bila sbt ayat yg ada capital R nih..haha, dah mcm matsaleh sesat pula cara ckp, pdhl pure 100% oriental..kekekeeh :B

      ya, nih semua salah internet, buka tv pun mata fokus pd hp/laptop.. ehek!

      Amiin, mudah-mudahan jadi kenyataan angan2 itu..hahaha.. xda Hikary, saya niaga kecil2an, :D

      betul2.. no hard feeling, belum terbuka pintu hati nih, sbb masa pintu hati t'buka abg senior rejek sbb dia kata kita nih masih budak2 hingusan.. sampai hati T.T ! ahakz haha :D

      Delete
  6. hahahaha . sama laaa tak reti pronounce R . and yaa kita geng ank bongsu ! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahak, Yaya pun geng kita juga? orait gimme 5 bebeh :D :D hehehek

      Delete
  7. takpe. berangan itu perlu. hihi

    follow sini fina :)

    ReplyDelete
  8. akak paling tak menahan yg no 3 tu hiksss

    ReplyDelete
  9. kita takleh sebut "v" nanti mesti orang akan dengar "we" hahaha.

    ReplyDelete