Saturday, 2 August 2014

Projek dibulan puasa

Well ini lewat, tapi walauapapun, aku akan mengucapkan SELAMAT HARI RAYA PADA KAMU SEMUA :) . ingatkan aku mahu update dimalam takbir, tapi, terasa malas dan penat. hehehe.. so ini sajalah yang dapat aku kongsi disini.. saat-saat aku belajar dan membuat tempahan biskut raya pada tahun ini. heh! tahun nih aku sangat relax.. yahuuuuuuuuuu~






biskut raya comel dan enak.. antaranya, biskut tembikai, aiskrim, mama carrie.. yg
dalam cups tu aku nda tahu nama nya. 






Mama Carrie.. yang putih tuh bukan coklat ya, tp serbuk
putih telur yg sudah di-blend.. ngehngeh.. favourite nih kalau mama suruh aku buat
dekorishen nya <3



belajar buat coklat tangkai.. nampak best buii.. tapi nda sempat belajar,
xda masa. huhuhu... sori dapur semak! ahak



biskut Lidah Kucing.  femes gila ini biskut... 



beginilah proses membuat coklat tangkai, tapi nda  tahu pula kalau sedap or
tidak perisa dia, sebab coklat masak yang aku pnh makan, bila cair saja
berasa sedap, tapi dah keras.. macam rasa LILIN ! heh







close up



tunggu dia keras, baru boleh ambil... ^-^



cantik tidak?? 



pelbagai hiasan






oops! terupload pula.. lantaklah , malas mahu remove. *gimik1*




oops! terupload pula.. lantaklah , malas mahu remove. *gimik2*




cuba2 buat Lidah Kucing sendiri... 4 tones . heuheuheu


buruk hasilnya.. huhu


yang ada serpihan2 biskut tuh dia pecah. sebab masih lembut, nda cukup masak
terus aku angkat dari oven. kehkehkeh. whateverlah, atleast aku cuba ^x^


6 comments:

  1. wahhh..hebatnya buat kuih raya sendiri...mcm sedap jer...ehhh yg coklat rose tu mcm mana buat?? ada resepi x??? ke terima tempahan???

    jemput la jenguk ke blog saya ya..
    http://nurmukkaromah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, takla, saya juz belajar dari mama I. hehe.. resipi ada, tapi belum salin lagi, ada masa saya share :)

      ye, kami terima tempahan ^-^

      Delete
  2. phewww.. update pun. hehehe. selamat hari raya ketujuh! hikhik. comel lerrr... alorrhh untung lerr reti buat, jimat kos. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu saa.. heuheuheu.. reti buat apa nya, asyik rapuh pecah biskut.. haha.. ;p

      Delete
  3. wa bestnya tengok kueh raya ni.. warna warni nampak ceria je.. sesuai untuk ceriakan hari raya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak ^-^ , kan2 , best bah buat biskut nih , biarpun penat tp puas.. dah lah colourful . hehe .. betul2x :B

      Delete