Friday, 19 September 2014

Liebster Award 2nd tagged by MisakiPureblood a.k.a JunkyoHikari


Hahaha.... saya di tag lagi, oleh blogger kegemaran saya, siapa lagi kalau bukan JunkyoHikari...hehehe.. Ini Liebster kedua saya, yang pertama dah jawab. Alolooo.. serius, memang seronoxxx jawab liebster award, ta kesah laa apa soalannya,

So, ini dia soalan-soalan dari Misaki (boleh call Hikari juga ^^) .. fuhhhh.. agak mencabar juga. tapi I suka. Biarpun soalan dalam bahasa Inggeris, I jawab dalam bahasa Melayu, nak jawab dalam BI takut my grammar compang campeng.. maklum lah, I speaking2 pun ikut naluri hati, tah baetul or tidak, I hentam jaa. tapi masih ada hati nak ber "I" - "You" ..kekekeeke,.. jangan gelak please :P .. so here I go \(*o*)/

1- What should I call you? Are you younger than me or not? (I'm 22)
awww.. Just call me Princesss.... hak hak! jokingjoking! I loved being call as Fina, yes, I'm maknae, was born in 17th August.. akukukui.. ^^

2- Do you mind if all of my post full with anime, manga, game, kpop, jpop, tpop? Why?
As you please dearr.. beside I love anime, manga, game, kpop especially EXO, Apink.. dan Jpop.... Jpop saya suka group Bump.y.. they're were so adoreable, wish I could have a sister just like them. ahaks! kalau kakak I baca nih mamfuzzz lah I xD

Bump.y !! Nanti dengar lagu dorang Kiss kat youtube, seronok ^-^


3- If you could choose between this animal (bunny, dog, cat, owl, panda, tiger, dragon, fox, snake, spider, pygmy marmoset, turtle, tortoise, llama, koala, dolphin, dinosaur, pygmy goat) as your pet. Which pet you gonna choose? (Pick 2 and state the reason)
Dragon
- Boleh bawa I terbang-terbang di udara, menghayati pemandangan dilaut dari atas langit, sambil nyanyi kuat2.. ta payah ikut kapal terbang, buang duit jaa, kalau ada pesawat tentera kejar, ek elehh.. kasih fire jaa.. muahahahaha



 Ilama
-kalau time darurat boleh sembelihh... buat satayyyyys! *tiru dialog hantu jepun dalam cerita Bujang Lapok*

Belum pernah mamam nih, dgr2 boleh :D


4- If you see someone being bullied/harassed by someone big and scary, will you help? If not, state the reason why?
Depends on situation laa, since I nih penakut juga orangnya, harus lah panggil pak polisi.. hehehe


5- What did you think about current temperature in Malaysia right now? If its hot, can you tell me what you always do to reduce the heat?
kadang2 panas, kadang lembab, kadang2 hujan, kadang2 mendung.. saya syor kan minum air banyak2 sebab selalunya panas kan kt Malaysia..


6- What kind of laptop/pc you use right now? Can you tell me, what kind of laptop you want to use someday?
Acer Aspire 4540 and so dull. Cepat hang! thats why laa saya ta boleh bukak laptop nih lelama, panas kemain g.. huh! Nak lawat blog kamu pun ta boleh, selalu hang dan lembab.. 4 years beb, 4 years tanggung derita guna ini lappy, tapi apa2 pun I tetap sayang sebab lappy nih juga yang bagi I ilmu.. jeng3x!



I want iMac 27 inch in future :))))))






7- If you could choose between summer, autumn, winter, spring. Which season you love and state the reason.

Nak dua boleyyyyy? ahahha..

saya suka musim bunga, boleh bau wangi bunga... dan suasana
nya yang nyaman, sesuai untuk tangkap selfie sambil dipancari cahaya
matahari yang suam :)



Salji. Saya ta pernah rasa musim sejuk dan pegang salji. Ok, ini idea gila,
pernah ta Hikari tengok cerita Thailand "Hello Stranger", that girl nak pakai bikini
ja bila sampai Korea*dia nak rasa betapa sejuknya Winter*, and she did it!! I think it was cool, tapi saya tamao cuba pun ;p . eh, hampir lupa, saya nak main ice skating, kat Msia ada, tapi saya lebih suka yang Ori. kah kah kah! Tengoklaaa.. someday. aww awwww :B
pssst: part yang tunggang motor tuh kelakar siotttt.. wkwkwkwkwk

8- Situation: One day, you find someone who is so bright that make your heart pounding so hard. What will you do?
a) Just ignore the feeling, you don't want to cheat behind your lover
b) Follow him/her like a stalker
c) Find his/her identity
d) Bump with him/her and ask for his/her name and phone so you can treat drink as an apology
e) Go straight to him/her and say: "I like you!"
f) Continuously your eyes follow him/her until he/she is gone
g) Slap him and say: "I hate you! You make me fall in love with you" and then RUN!!!
h) If he/she is your friend acquaintance, you ask your friend to introduce "yourself" to him/her
i) Keep hiding your feeling and still fall in love with him/her without he/she knowing that fact
j) You make his girlfriend / her boyfriend breakup with him/her so you can get a chance
B dan C . Jaga-jaga, saya nih merbahaya. wakakkaah

9- What if you find a cute baby in front of your house. Considering that you're single and still stay with your own family what will you do?
kalau yang macam nih


opkoz lah I jaga.. haahaha

10- What is your favourite song when you're sad and when you're happy?
ada banyak... tapi ini antaranya..

Sad.- Exo--->What Is Love

Happy.- Apink---> I Don't Know


11- Did you think my question is so unreasonable and crazy and make you nervous like in exam? Tell me why?
A bit laa.. but I do liked it! Saya suka soalan yang mencabar dan sukar dicari. hahaha... beravvvooo Hikari, pandai yaa cari soalan yang rare.. anyway, thanks for tagging me for these awesome question :B heuheuhue <3 saranghaeyo  


status: sorri for my ripinglessh, but trust me, internet doesnt care ! haks love you :D







1 comment:

  1. Hye Fina, kak ana Tag Fina utk Versatile Blog Award pula hari ni ..:)

    ReplyDelete