Tuesday, 30 December 2014

about Lotus....



Teratai dalam bahasa rakyatnya, but I prefer Lotus, coz sounds rare gituhhh.. keh!

Tadi, I cuba ingat balik, kenapa ya I guna nama 'Lotus' nih sebagai nama rasmi in my blog.. Lepas tuh I main game lupakan seketika apa yang perlu diingat. Biasalah, perkara penting yang kita hendak ingat ta akan datang dalam masa kita memerlukan, bila kita berada dalam keadaan relax baru pula dengan tiba-tiba 'ia' terlintas difikiran.. So, tengah I syok main game dilaptop, (i main game hidden object: crime scene, best!). 




Baru I teringat, ini semua bermula dari NaNa.. yeah, NaNa yang pic perempuan diatas itu. I sebenarnya jarang tengok lotus, kalau nampak pun juz sekilas2 saja, tidak menarik! Tapi bila I nampak dalam anime NaNa nih, baru laa I sedar betapa cantik dan indahnya bunga lotus nih, serius, I really love it ! sebab itu lah juga I sayang NaNa.. biarpun dia hanya seorang watak rekaan, tapi .. I love her so much instead of Hachiko!!

Kalian hendak tahu, tatu bunga Lotus itu dicacah sebagai simbol cinta NaNa bersama Ren, her boyfriend. Sangat sedih ini anime, level kesedihannya , 8/10 . But beware, kalian taw2 la kan, since it made in Japan, ofcourse there's some 'ehem2' yang ta boley I coret disini. Nanti ia mencemar kesopananayat suasana blog I. Ahaks!

'don't let me live a lie, before my love flys by, I need you to slow me down'
♩ ♪ ♫ ♬- Emmy Rossum -♩ ♪ ♫ ♬



Bagi NaNa, lotus adalah simbol percintaan, kesetiaan dan kasih sayang.. fulamarks!! skema argh my words..kakakah! tapi, memang benar sehh... eh, or mungkin! ehek.. thats why lah I pilih bunga lotus, tapi bukan kerna NaNa, ia memang lahir sendiri dari hati I nih hah..


lagi about lotus ini, kalian tiada masalah untuk melukisnya, walaupun kalian kekurangan bakat dalam art.. senang saja lukis, seriusly, dalam dunia nih, berkaitan dengan flora, I hanya pandai lukis daun, tapi itu pon ta lawa arh sebab , I kan tahde bakat melukis. wuwuwu ;'( .. tapi dengan bunga lotus, serius I boleh lukis dengan senang ponya.. heuheu.. serius lawa noksss. even Michelle Phan pun ketagih melukis flower lotus.. sangat special ! kehkehkeh...

Cuma ada satu saja I rasa terkedu dan terganggu tentang flower lotus nih, whatever laa dari games mana tapi I selalu jumpa dalam games bergenrekan crime & mystery.. flower lotus nih dah jadi macam bunga simbol pembunuhan!! Serius, dimana, si pembunuh akan meninggalkan flower lotus ini ditempat kejadian crime ataupun menjadi faveret bunga si pembunuh.. serius, takut2 pulak terikut ahak! >:(


Tapi, walaubagaimana pun, hati I tidak pernah berubah.. sebab itu lah secara automatik tertaip "Fina Lotus" dah I totally in love with Lotus flower . huh, hebatkan perempuan, dengan bunga pun boleh jatuh cinta.. wkwkwkwk, well, terpulang pd pemahaman kalian, bcoz IDC pun :P



isn't beautiful??? <3
status: poor Sun Loong :'( .. he's dead ! sometime macam hendak tukar nama blog to 'lifes rumble' sempena title manga 'school rumble' ;B

Monday, 29 December 2014

#2. Instaaakes.....

Hi myblog...

Penat seh. Asyik jaga instagram, sekarang penyakit dia datang lagi, that's why selama nih I private kan my acc IG bukan sebab atas dasar privasi kah apa, tapi atas dasar 'following', I tasuka ada user follow I pastu unfollow seperti daku ini ibarat sebatang ranting pohon yang burung boleh stay sekejap untuk berteduh dan terbang pergi meninggalkan aku. Ouchh.. Big No! jangan jadi bullsheet yah!! dah aku upload pic alam semula jadi, kartun dan japans stuff yang sah2 bukan taste kalian please, Jangan Follow!

Marah benar ni wkwkwkwk.. sudah laa, marah sini bukan mereka taw pun. Oh yah, back 2 point, my IG ni ada penyakit, yaito penyakit memfollow profile orang secara random, amboi2x mentang2 lah aku nih jenis random my IG pun tumpang sekaki jd random. huhuhu.. Serius, terkejut I taw bila check dashbod IG ..

Check-check saja ada women half naked tayang booty on my skrin.. aww..aww. scroll lagi, ada boobies aww..aww.. scroll lagy ada G-String..awww ,  I scroll lagy ada wajah white men sebaya Justin bieber. Sabar-sabar, apa dah jadi dengan my IG nih.. I skroll lagy then appear white chicks dalam keadaan ber-parti (tipikal western teens) , skroll lagy tetiba ada Pak Arobs.. Walaweyhh, ini dah lebih woi.... Seingatnya, I memang ta pernah follow mereka-mereka ini semua, then kenapa tetiba boleh ter'follow' nih. Haishhh. Geram I ! dari 198 unfollow punya unfollow kurang to 180.. Sory, itu bukan kerelaan hati I yang follow mereka so I without a doubt terus unfollow mereka, tapi ada 2-3 orang jugala I follow terus sebab life diorang menarik perhatian dan matang, dan yang Pak Arobs tuh pun kita follo terus gk sebab encem baik! wkwkwkwk ;p

And apa yang lebih menarik nih satu daripada mereka adalah seorang ahli fitness, entah corret or not tapi dia punya nnicknems ada 'fit' and his body wa cakap lu memang perghhhh.. Fit and muscle, sangat menggoda I. 



*berliur campur konfius*



Kiwi, badam, pisang..


Smoothie fruiteee





Frozen raspberry, unknown, and peanut butterr..




Kekadang I confused+aneh ngan pemakanan org futtih.. tp nmpak healthy.. love it!

Delima mungkin, mint, blueberry+kiwi +raspberri..

Lupa nama benda nih..


Dragonfuit+raspebrii



















amacam? yummy isnt ?? Hehe.. ekceli I bukannya terliur sangat lihat pics above itu tapi I only love fruits bcoz its color.. sangat cantik dan ceria. Juz love it :)

status: all these pics arent mine .. automatic credit to OWNER

Wednesday, 3 December 2014

benda yang selalu hilangzzz dr pandangan. ouchh :B

mengimbas kembali kenangan masa memuda dahulu *ehsekarangponmudalagytaukk* ;p ,ingatkan perkara sebegini hanya selalu terjadi pada diri I sorang saja, bila ku godek2 facebook ternampak satu gambar yang selalu/wajib hilang yang pernah kita ada masa dedulu kala.. ahakz! rupanya, semua makhluk manusia pon pernah mengalami yaaaah.. ahakzzzz!  *legakubukanseorang*

antara barang yang selalu hilang ta sempat hendak habis kan ialah....perkenalkan calon-calonnya~~

pic tahde motif, heuheuheu.. yg penting cantik noxx ! heh


1. Pen
serius I taip nih, beli laa banyak mana  beribu-ribu berbatang2 pen biru, merah, hitam or anything, serius akan hilang, lambat or cepat pasti hilang noksss ... pastu, orang selalu pinjam, lupa kasi balik, deyyyh.. igt itu pen free kah ? ada sampai sahtu masa I langsung tahde pen, den jadi pengemis pinjam pen orang sana sini.. siot tol! (pasni kalau I beli pen terus tapuk dalam locker tamaw bg pinjam korang biarpun World War 3,4,5 akan berlaku) huh!

2. LipBalm/Gincu
ini pun satu hal, lepas guna humban sana sini.... kekadang sampai kedalam aisbuk pon ada... wkwkwkwkw... eiii, ta senononohh.. siapa punya angkara laito haha.
'perhatian: barang2 peribadi mmg I tasuka kongsi auwww*

3. Buku
selalunya my siblings nih main hambekk saja my barang2 (especially buku) ,koyak sebab na tulis listing barang, conteng2 laa adeyhhh,,, parah lah, hinggakan my diary korang pedajalkanz sekaliiiii... sebab tuh I dah beralih ke blogs *ciptaalasankununzzz*

4. Eyeliner
Ok, dis one ekceli I jarang lah kehilangan benda nih.. tapi bila time untuk memakai hituhhlaa yang bengang lilaxxzz wa cakap lu.. time tu juga lah dia hilang ntah kemana, tercari-cari aku taukk.. sekali dah lapang-lapang baring smbil teringatkan kekasih 'takkk' jatuh bergolek pada diri ku.. wuuuuu... seram aku nokkksss, ke shittan yang tapuk??! -_-  angker gua boh!

5. Jarum Peniti
korang yang pakai tudung pergi sekolah mesti ngerti menatang nih kan kan.. haks! alaa yang cucuk ditepi tudung itu, kalau ta cucuk matikkkk la kau kena denda oleh guru disiplin.. aku bannyak kali kena woo, tialll toll! ada satu hari, aku siap2 g skola, ekcili aku memang ada satu khas untuk simpan segala jarum/kerongsang apa semua kan aku budak baik time skola tuh *makan penyapak nak* , bila aku buka dia tetiba hilang, then terpaksala aku pakai jarum kepala dia yang besar , yang khas untuk lekatkan poster tuhh.. wkwkwkwkwk.. tp atleast I kena denda jugalah sebab ta mematuhi peraturan..huhu.. abes my tudung kena stapler oleh cikgu..wkwkwkwkwkwkwkwk~~~~


so now malazzz arhhhh I na beli lagi koz beli-beli pon hilang gak,, ta pernah larh terguna sampai habezzz.. buat bajir duiit I ajerww... heuheuwheuw.. bagus beli makananzzzz , kenyang pewotttt I nokkssss ;D

status: pasni pinjam2 pada orang pulak, oyeahhh.. time nilah maw balazdendamsss... wakwakwak!