Tuesday, 30 December 2014

about Lotus....



Teratai dalam bahasa rakyatnya, but I prefer Lotus, coz sounds rare gituhhh.. keh!

Tadi, I cuba ingat balik, kenapa ya I guna nama 'Lotus' nih sebagai nama rasmi in my blog.. Lepas tuh I main game lupakan seketika apa yang perlu diingat. Biasalah, perkara penting yang kita hendak ingat ta akan datang dalam masa kita memerlukan, bila kita berada dalam keadaan relax baru pula dengan tiba-tiba 'ia' terlintas difikiran.. So, tengah I syok main game dilaptop, (i main game hidden object: crime scene, best!). 




Baru I teringat, ini semua bermula dari NaNa.. yeah, NaNa yang pic perempuan diatas itu. I sebenarnya jarang tengok lotus, kalau nampak pun juz sekilas2 saja, tidak menarik! Tapi bila I nampak dalam anime NaNa nih, baru laa I sedar betapa cantik dan indahnya bunga lotus nih, serius, I really love it ! sebab itu lah juga I sayang NaNa.. biarpun dia hanya seorang watak rekaan, tapi .. I love her so much instead of Hachiko!!

Kalian hendak tahu, tatu bunga Lotus itu dicacah sebagai simbol cinta NaNa bersama Ren, her boyfriend. Sangat sedih ini anime, level kesedihannya , 8/10 . But beware, kalian taw2 la kan, since it made in Japan, ofcourse there's some 'ehem2' yang ta boley I coret disini. Nanti ia mencemar kesopananayat suasana blog I. Ahaks!

'don't let me live a lie, before my love flys by, I need you to slow me down'
♩ ♪ ♫ ♬- Emmy Rossum -♩ ♪ ♫ ♬



Bagi NaNa, lotus adalah simbol percintaan, kesetiaan dan kasih sayang.. fulamarks!! skema argh my words..kakakah! tapi, memang benar sehh... eh, or mungkin! ehek.. thats why lah I pilih bunga lotus, tapi bukan kerna NaNa, ia memang lahir sendiri dari hati I nih hah..


lagi about lotus ini, kalian tiada masalah untuk melukisnya, walaupun kalian kekurangan bakat dalam art.. senang saja lukis, seriusly, dalam dunia nih, berkaitan dengan flora, I hanya pandai lukis daun, tapi itu pon ta lawa arh sebab , I kan tahde bakat melukis. wuwuwu ;'( .. tapi dengan bunga lotus, serius I boleh lukis dengan senang ponya.. heuheu.. serius lawa noksss. even Michelle Phan pun ketagih melukis flower lotus.. sangat special ! kehkehkeh...

Cuma ada satu saja I rasa terkedu dan terganggu tentang flower lotus nih, whatever laa dari games mana tapi I selalu jumpa dalam games bergenrekan crime & mystery.. flower lotus nih dah jadi macam bunga simbol pembunuhan!! Serius, dimana, si pembunuh akan meninggalkan flower lotus ini ditempat kejadian crime ataupun menjadi faveret bunga si pembunuh.. serius, takut2 pulak terikut ahak! >:(


Tapi, walaubagaimana pun, hati I tidak pernah berubah.. sebab itu lah secara automatik tertaip "Fina Lotus" dah I totally in love with Lotus flower . huh, hebatkan perempuan, dengan bunga pun boleh jatuh cinta.. wkwkwkwk, well, terpulang pd pemahaman kalian, bcoz IDC pun :P



isn't beautiful??? <3
status: poor Sun Loong :'( .. he's dead ! sometime macam hendak tukar nama blog to 'lifes rumble' sempena title manga 'school rumble' ;B

1 comment:

  1. oh, itu rupanya disebalik nama lotus ye.. hehehe.. nice ^^,

    tapi kalau part crime tu x tahula. haha

    ReplyDelete