Wednesday, 3 December 2014

benda yang selalu hilangzzz dr pandangan. ouchh :B

mengimbas kembali kenangan masa memuda dahulu *ehsekarangponmudalagytaukk* ;p ,ingatkan perkara sebegini hanya selalu terjadi pada diri I sorang saja, bila ku godek2 facebook ternampak satu gambar yang selalu/wajib hilang yang pernah kita ada masa dedulu kala.. ahakz! rupanya, semua makhluk manusia pon pernah mengalami yaaaah.. ahakzzzz!  *legakubukanseorang*

antara barang yang selalu hilang ta sempat hendak habis kan ialah....perkenalkan calon-calonnya~~

pic tahde motif, heuheuheu.. yg penting cantik noxx ! heh


1. Pen
serius I taip nih, beli laa banyak mana  beribu-ribu berbatang2 pen biru, merah, hitam or anything, serius akan hilang, lambat or cepat pasti hilang noksss ... pastu, orang selalu pinjam, lupa kasi balik, deyyyh.. igt itu pen free kah ? ada sampai sahtu masa I langsung tahde pen, den jadi pengemis pinjam pen orang sana sini.. siot tol! (pasni kalau I beli pen terus tapuk dalam locker tamaw bg pinjam korang biarpun World War 3,4,5 akan berlaku) huh!

2. LipBalm/Gincu
ini pun satu hal, lepas guna humban sana sini.... kekadang sampai kedalam aisbuk pon ada... wkwkwkwkw... eiii, ta senononohh.. siapa punya angkara laito haha.
'perhatian: barang2 peribadi mmg I tasuka kongsi auwww*

3. Buku
selalunya my siblings nih main hambekk saja my barang2 (especially buku) ,koyak sebab na tulis listing barang, conteng2 laa adeyhhh,,, parah lah, hinggakan my diary korang pedajalkanz sekaliiiii... sebab tuh I dah beralih ke blogs *ciptaalasankununzzz*

4. Eyeliner
Ok, dis one ekceli I jarang lah kehilangan benda nih.. tapi bila time untuk memakai hituhhlaa yang bengang lilaxxzz wa cakap lu.. time tu juga lah dia hilang ntah kemana, tercari-cari aku taukk.. sekali dah lapang-lapang baring smbil teringatkan kekasih 'takkk' jatuh bergolek pada diri ku.. wuuuuu... seram aku nokkksss, ke shittan yang tapuk??! -_-  angker gua boh!

5. Jarum Peniti
korang yang pakai tudung pergi sekolah mesti ngerti menatang nih kan kan.. haks! alaa yang cucuk ditepi tudung itu, kalau ta cucuk matikkkk la kau kena denda oleh guru disiplin.. aku bannyak kali kena woo, tialll toll! ada satu hari, aku siap2 g skola, ekcili aku memang ada satu khas untuk simpan segala jarum/kerongsang apa semua kan aku budak baik time skola tuh *makan penyapak nak* , bila aku buka dia tetiba hilang, then terpaksala aku pakai jarum kepala dia yang besar , yang khas untuk lekatkan poster tuhh.. wkwkwkwkwk.. tp atleast I kena denda jugalah sebab ta mematuhi peraturan..huhu.. abes my tudung kena stapler oleh cikgu..wkwkwkwkwkwkwkwk~~~~


so now malazzz arhhhh I na beli lagi koz beli-beli pon hilang gak,, ta pernah larh terguna sampai habezzz.. buat bajir duiit I ajerww... heuheuwheuw.. bagus beli makananzzzz , kenyang pewotttt I nokkssss ;D

status: pasni pinjam2 pada orang pulak, oyeahhh.. time nilah maw balazdendamsss... wakwakwak!

6 comments:

  1. brooch pun sama..ngan sepit rambut.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah.. selalunya yg benda2 kecil nih selalu hilang ^^ hehe

      Delete
  2. ahahaha lawaklah XD

    Misaki selalu hilang pen (tapi tak risau sangat sbb Misaki selalu penuhkan kotak pensel dengan pen hitam cair yg banyak, tapi bila guna or org pinjam mmg akanada yg hilang..tapi tak kisahlah.. sebab ada banyak lagi.. ahahaha)

    pastu yg paling geram, pemadam.. even Msiaki beli 2-3 biji pemadam sekali pun mesti hilang jugak.. time taknak gunabbaru jumpak die.. samalah macam pembaris.. XD

    jarum peniti pun sama, dari elok-elok penih satu bekas jarum sekarang kosong sbb jenis tauk merata benda kecik tuh.. hopefully tadak sapa yg cedera.. ahahaha.. owh owh dgn brooch.. XD

    lastly benda yg mmg wajib hilang.. tak lain tak bukan.. my stokin and anak tudung.. belilah berjuta sekalipun.. guaranteed esok mesti tinggal 1-2 pasang/helai je.. ahahaha..


    ReplyDelete
  3. hahahaha. alamak, so far saya punya, pin tudung je la asyik hilang. paling tension bila spek mata pun hilang. bukan hilang pun, saya x ingat ltak mana. pastu terkebil kebil g cari spek. dah la rabun kan. hahahhahaha....

    siannya buku Fina kena koyak2 macam tu. lahai.... naseb bek blog ada en :P

    nice la description dekat atas. bawah title FIna Lotus tu ^^

    ReplyDelete
  4. pen memang slalu hilang kan. kekadang takperasan sampai pen tinggal sikit je dalam beg. hahaha XD.

    ReplyDelete
  5. jarum peniti!!haha..seriuss..lebih2 lagi pakai shawl ni,banyak pakai jarum peniti..letak atas meja,terus hilang..ada kaki agaknya..haha

    ReplyDelete