Saturday, 21 March 2015

Attack On Titan - Live Action coming soon in August 2015

Seperti yang diuar-uarkan, attack on titan bakal beraksi sekali lagi, tapi dalam version Live action lah... barisan pelakon sudaa diumum dan kini tersebar luas di internet, fuhhhh... berbunga-bunga my heart nih hah! yesssss.... I love ATTACKONTITAN so much more than anything.. hahak. tengok aja lah my URL blog, saja letak attackonmysoul (insteadof Titan) the most important, kami(aot) mesti ada sedikit connection ;p wkwkwkwkwk... hello, ta pernuh aku jatuh cinta yang overrate melampau taw till I met AOT !

peaceyooooo!! tiru tagline Lyssa Faizureen. kekekekeh!


 Kemain racist lagy bila ada sesetengah otakus yang siap banding2 kan AOT (attack on titan) dengan SAO ( Sword at Online) .. aku boycott SAO terus sebab banyak fans sao kutuk aot sampai setiap video or video fans of SAO dalam youtube tuh I dislikes banyak2, and sampai sekarang I ta tengok SAO, banyak yang cakap SAO best. but IDC and I dun give a damn about them .. shetttoo! okay okay stop melalut.. actually I hendak bercerita tentang AOT...

Okey.. bila I dapat taw yang AOT bakal beraksi (drama) , ofkoz la I happy nokzz.. sampaih tahap kemimpi-mimpi(ini tipuhh) wkwkwkwk...  tapi apa yang mengecewakan I nokzzz, the barisan of pelakon ! First impression , aku macam , "wtf is this??" ... camtuh lah my rection... haihh tahde iman tol..wkwkwkwkk... tapi serius lah weyh ,I ta suka dengan pelakon nya. huarggghhh.. dalam kes nih, bukan I sorang je nokks yang tasuka, tp ramai fans of AOT yang macam agak... sedikit kecewa kot.. baca komen diorang dalam facebook tuh, berbaur sedih kecewa dan mcm ta percahya. Aku pun macam, T_T !  

y'know la karn, menonton AOT dalam anime memang such an epic moment kalau kau hayati betul-betul.. bukan ta percaya pada pihak produsi dan para pelakonnya, koz anime nih kan 100% made in Japan. Imagine aah ada beberapa watak diubah karekternya, siapa tak kecewa, bagus-bagus kalian kenal Jean Kirchstein tetiba jadi Mat Yoyo pula, siapa ta surprise kan? Ini kira cam kejutan budaya nih!! Tapi... ermm... lemme eksplen dibawah nih, ciikedaut!!


Secara personally, I tasuka 'Mikasa' versi Live Action nih potrayed by Kiko Mizuhara. TO BE HONEST I TRULY DISLIKE HER.. Juz dislike her. (but I'm not hating on her)

Mungkin selama nih I berharap Mikasa dilakonkan oleh Sara Takatsuki, I hanya fikir ia sesuai pada karekter Sara.. ( rambut pendek, tinggi about 170-171 cm, suara hampir sama ngn Mikasa) , berlainan pula pada Kiko --> who's only 168cm and she is not even close for that charecters!! tak layak!! But what can I do, rezekinya.. but I don't really liked it!! Noktahhh... someone said to Kiko, I alih pada BM naa.

"Sangat mengecewakan bila mereka pilih Kiko sebagai Mikasa, dia langsung tidak seiras Mikasa dan air muka (Kiko Mizuhara) tidak selembut Mikasa biarpun karekternya seumpama tough. Dan yang paling penting dia bukannya Jerman/Japanese malah dia seorang Amerika. Mikasa aren't American!!!"
Itu luahan salah satu fans Aot,dan I menyokong 100% !

The real Mikasa.. ketinggian sebenar 1.70m


Yang layak, tapi ta terpilih yang punya tinggi serupa Mikasa, yaito 1.70m juga


Yang tak layak tapi terpilih, malah cuma mempunyai ketinggian 1.68m . puiiih!
(manusia yg punya ketinggian 1.68cm jgn sentap, ini hanya utk KiKo hehe)

Heuheu.. berbunyi agak kejam sedikit tapi itu realitinya. Ini bukan kes jealous, heloo, me AOT freak yah, pihak produsi ambil mudah tentang pengambilan pelakon, what a joke?! Ramai yang kecewa kay >;( 

Serius kalian na tengok para pelakonnya? Jom...



Perkenalkan:

What is this?? Are joker from Sword at Online outside the wall?? tataw mana satu Eren, Mikasa, Jean, Reiner, Bertholt, Levi, Sasha etc. Omg, look at "Mikasa's" 0_0 . 


Hahaha... Jean...Jean.. sampai begini sekali transformasi mu. Okay, tbh he is kind a cute, but please, make him more realistic like Jean as in anime. Look at that guy, his pants suppose to be tights bukan longgar ayarkkkk! Untuk Sasha pula (lakonan Sakuraba Nanami) well, masih boleh dipertimbangkan dan appearence nya I can rated as 'not-bad' tidak seperti Kiko (taip her name pun cukup buat i rasa annoyed -_-) , she look dull and boring!!



Then we have this one lagi. Another "alien" entah yang dipungut dari mana pun I tataw. Hahhaha,, soryy saya sangat emosional sekarang so lemme luahkan segala2nya disini xD . I had no idea where the hell is 'LIL' coming from. Seingatnya, selama I baca manga AOT dan menonton anime nih ta pernah jumpa karekter bernama LIL . Then dalam versi Live Actions tetiba pula ada. This is makes me confused even more T_T 


"THE STRONGEST MAN". Dont make me laugh boleh? Siapa pula mamat nih? Levi heichou??? Seriously? LOLOLOLOLOLOLLLLLLLL


Dan yang ini, I pun ta pasti samada dia Eren ataupun Armin. Ahahahaha.. my lungs is going to burstttt now xD xD

Now perbandingan evolusi watak2 pula.... 

dari Manga, ke Anime(fanart), dan terReal...




Close Up. Awww man,, she really think she's that cool . Hurrmmmm.. 


Yang atas tuh Mikasa, now kita tengok Jean Kirschtein pulakkkkk

sedih pun ada, hendak ketawa terbahak bahak pun ada... wakakakakah!!! IDK kalau2 I boleh tengok Live Actions nih pada bulan August nanti

Yeahh,, that's all dari pihak produsi. Too much kehambaran dan kekecewaan. Dan juga sedikit kutukan luahan dari I, sorry I just luahkan yang I ta berapa suka vers LA nih. Tapi ta mengapa laa, saya akan tetap tengok AOT samada ia epic atau tidak, tunggu dan lihat saja. 

Dan apa salahnya bagi sedikit peluang (sedikit ja jangan banyak) kepada pelakon terutama pada Sakuraba Nanami (watak Sasha) , cuma dia yang berkenan dihati I sekarang nih, dan juga Hans, tapi lupa na letak pic dia. Then fikir2 balik, mungkin kerna bajetnya agak luarbiasa jika terlalu mengejar pada kerealistikan karekter. Dimana mereka(pihak produsi) memerlukan pelakon asing(foreigner) yang semungkinnya mahu upah lebih berbanding pelakon tempatan, dan mungkin juga pihak produsinya hanya company yang sederhana ta mampu afford bajet perbelanjaan berjuta-juta or mungkin juga ke billion-billion (fuhh gila apa aku taip nih sampai juta-bilion ada nih wkwkwk). Eh, tapi apa salahnya kan? makin besar bajet, makin besar untung!! ahahaha.. janji harus buat dengan teliti, berkualiti so penonton pun puas hati :D 

So, itu sahaja my pendapat yang ta seberapa (mmg ta seberapa pun) ... Cuma I harap, pada AOT live actions nih, please make it better, even ta berapa na better seperti dalam anime tuh, atleast jangan buat AOT nih selevel dengan drama2 Ultraman or Kamen Raider ker.. eh, bukan hendak kutuk Ultraman&Kamen Raider tapi make sure ia sesuai ditonton oleh orang dewasa or warga emas spt bapak2, macik2, abang2, pacik2, kakak2 dan selanjutnya.. faham kaa? misalnya I asked my cousin (23y-o) "ko tengok ultraman ka, Dol?" . dia jawab "Tak! Itukan tontonan kanak2" . Hah!! macam tuh *apa2 sajalah tataw na eksplen camna ahak*

__________________________________________________________________________________________


*Update*

Kenapa saya begitu kecewa dengan appereance para pelakon AOT *pehh ta habis2 lagi kecewa nih wkwkwkwk* .. sebab I dah pilih pelakon 'saya' sendiri, yang mana satu sesuai dengan Mikasa, Jean dan Annie.. hahaha, tapi bukan sepenuhnya dibuat oleh I, ada juga some of fans yang sangat genius sampai edit2 gambar model foreigner kasi jadi diorang cam watak dalam AOT tuh...

Result dia sangatlah awesome.. :D , jom tengok ..

Apa yang saya expect ^_^ ~ ~ ~

MIKASA ACKERMAN

macam mana I ta kecewa, they're really lookalike.. harap2 pihak Cinematoghraphy lebih berhati2 memilih pelakon di hari mendatang or mereka bakal kehilangan customer *mengugut*


awww... how lovely both of you my gal :) <3 <3 *creepyFina* muahahaha


REINER BRAUN

hasil photoshop entah siapa la genius yang edit nih.. tapi serius sangat padan. Kalau la ini real, konfem I tengok nokssss


BERTHOLT FUBAR

Lagi sesuai ! Bertholt dikhabarkan mempunyai wajah yanhg innocent even pun dia dot dot dot.. hahaha.


ANNIE LEONHARDT

IDK. I just think that Evanna Lynch sesuai dengan watak Annie nih, look at her nose struktur, eyelids and eyebrow.. hampir sama. even warna mata pun sama, dan Evanna nih nampak cam lifeless+boring, tapi at the same time she's also smart ^_^


close up. W'dya think kalian?


JEAN KIRSCHTEIN

Yeahhh.. Inilah Jean kirschtein yang I bayangkan bila ada live actions nanti. Ini lah the real J.K


close up! awwww that jawline ;3


ARMIN ARLET

dari manga, ke anime, dan latest <3 sesuai dengan Armin. suka sangat dengan fanart belah kanan tu, dia kelihatan sangat innocent ;3


YMIR-SAMA

Ymiru. OMG!! Perfectohhhh... 


EREN JAEGER

belum jumpa watak yang sesuai untuk Eren, tapi karekter sebelah kanan rasanya not bad ah. 


Aww.. Seriuskan I ?! hehe.. yes, dalam bab cari karekter pastu padan2 kan dengan watak anime serahin loh pada gue, aku expert bab nih (mungkinlah). Tapi, itulah... juz in my dream sebab mustahil gila nak cari pelakon yang betul2 kena pada taste kita ( i mean Aku lerr) , tapi kalau diorang (pihak produsi Live-action) usaha lebih mungkin menjadi kot, hehehe.. tapi itulah, kos pun kena ingat. haihhh~ 

Well, entri ni juz suka2 tiada kena mengena antara pada dead/alive sebab aku sangat ngefans sama ATTACK ON TITAN / SHINGEKI NO KYOJIN .

apa2 pun, juz wait and seee la kennnnn...~


status: -semalam menonton Attack On Titan OVA - Ep.4 , Erwin Smith telah mengusik hati ku . alalala~~~~   
-oh yaa.. bukan 'produsi' tapi produser film hakhakhak~ ( klu salah gk correct kan ^_^ )

No comments:

Post a Comment